Кметът на община Хасково Станислав Дечев откри Първата архитектурна изложба в Хасково

Кметът на община Хасково Станислав Дечев откри Първата архитектурна изложба в Хасково.

Тя е организирана от Регионалната колегия на Камарата на #архитектите в #България и от Хасковското дружество към Съюза на архитектите в България. По покана на председателя на Регионалната колегия на КАБ арх. Нина Танчева в #Хасково пристигна лично председателят на Камарата на архитектите в България арх. Владимир Милков.

„Идеята Ви заслужава адмирации, а съдържанието й със сигурност ще впечатли всички жители и гости на Хасково“, каза при откриването на #изложбата #кметът Станислав Дечев. Той подчерта, че в работата си винаги се доверява на експертите и благодари на Камарата на архитектите за доброто партньорство. „Вие, архитектите, сте медиаторите между инвеститорите, администрацията и собственото Ви естетическо усещане. Затова аз разчитам на Вашата експертиза и държа заедно да реализираме все по-красиви и професионални решения за модернизиране на #градската #среда“, подчерта Станислав Дечев.

Председателят на КАБ арх. Владимир Милков поздрави арх. Нина Танчева и хасковските архитекти за идеята и пожела тази изложба да бъде експонирана и в София, а цифровият й вариант да бъде представен на сайта на професионалната организация. Арх. Нина Танчева поздрави колегите си за впечатляващия им стремеж да изграждат хармонична градска среда и изтъкна добрата работа на професионалната гилдия с община Хасково.

До средата на май в центъра на града всеки гост и жител на Хасково може да разгледа изложбата, представяща част от най-атрактивните и модерни архитектурни решения на 19 хасковски архитекти.

Върни се в началото на страницата