36 Лекоатлетически крос „Ванко Дяков“

38 лекоатлети в 9 възрастови групи се включиха в традиционния лекоатлетически крос „Ванко Дяков“.

Освен от опитните атлети, трасето  Димитровград-Хасково беше изминато и от 5 годишния Мерт Манолов,  който макар и с колело успя да преодолее разстоянието и финишира успешно в Хасково. Мерт заслужено получи награда за най-малък участник в надпреварата и специалния приз на името на Ванко Дяков, присъждан от близките на именития хасковски треньор и лекоатлет.

Кметът Станислав Дечев награди победителите в кроса- част от програмата на община Хасково по повод Деня на града – 8 септември.

При юношите до 18 години победител е Георги Русев, на второ място е Костадин Бояджиев, на трето – Павел Татаров.

При девойките до 18 години най-бърза е Наталия Бояджиева, втора се класира е Еми Тимарова.

В категория „Елит“-мъже до 40 години на шесто място е Дилян Бояджиев, пети е Лъчезар Николов, четвърти е Гено Увардов, трети се класира Димитър Маринов. Финалът тук пресякоха заедно победителите Георги Гергов и Георги Жеков.

В категория „Елит“- жени до 35 години третото място е за Росица Белева, второто за Николинка Бояджиева, победител е Маринела Ниниева, която получи и специалната награда от семейството на Ванко Дяков.

Във възрастова група мъже – 40-50 години на второ място се класира Николай Попов, победител е Антон Ангелов.

При жените над 35 години на трето място е Росица Степанова, на второ място е Миглена Политова, а най-бърза и победител в кроса е Мария Иванова.

При мъжете на възраст между 50 -60 години първото място е за Йонко Андреев.

При мъжете над 60 години второто място е за Джаматин Кязим, победител е Серьожа Кючуков.

При мъжете над 70 години победител е Васил Николов.

Всички наградени получиха грамоти и парични премии от община Хасково. Наградният фонд на лекоатлетическия крос „Ванко Дяков“ е 3360лв.   

Върни се в началото на страницата