Община Хасково почиства речните корита преди сезона на обилните валежи

Община Хасково ежегодно извършва почистване на речни корита в рамките на урбанизираните територии. Обектите, които се почистват, се определят от Междуведомствена комисия от експерти. След като няколко поредни години #община #Хасково приоритетно е почиствала корита в рамките на селата, тази година обект на почистване са градските реки - Хасковска и Бели кладенец и коритото на реката в с. Въгларово.

В момента се извършва почистване на коритото на р. Бели кладенец в източната й част- от бул. „В. Левски“ до жп-моста в района на фирма „Родина“.

Река Хасковска се чисти от бул.“В. Левски“ в източна посока до края на коригираното речно корито. Последното почистване на градската река е било през 2012 година. Работата по почистването започна на 10 септември и ще продължи до края на тази седмица. До момента са изкарани огромни количества наноси, които временно се струпват на речния бряг. От днес започна извозването им на общински терен, определен за временно хумусно депо. За почистването на коритата на реките община Хасково има сключен договор с фирма-изпълнител, която разполага с необходимата тежка техника за извършване на тези дейности. Работата във Въгларово вече е приключила. Тя обхвана източната част на коритото на реката, където имотите на хората са под речното ниво и има опасност от преливане и наводнения.

Върни се в началото на страницата