Завършиха ремонтите на НЧ “Пейо Яворов-1982“ и на покрива на сградата на Регионалната библиотека и РИМ Хасково

Приключиха ремонтните работи на покрива на сградата на НЧ „Пейо Яворов – 1982“ и покрива на сградата на РБ „Христо Смирненски“ и РИМ-Хасково. Те са част от #програмата на #община #Хасково за ремонти дейности през тази година.

Днес заместник-кметовете на Хасково Динко Тенев и Мария Вълчева инспектираха завършилия #ремонт и се срещнаха със секретаря на читалище „Пейо Яворов 1982“ Росица Димова. В сградата на просветното средище е извършен демонтаж на съществуващата хидроизолация, улуци, водосточни тръби и казанчета. Изпълнена е нова циментова замазка за наклон по покрива и е положена нова двупластова покривна хидроизолация. Монтирани са нови улуци с обшивка по бордовете с поцинкована ламарина, водосточни тръби и казанчета от поцинкована ламарина. Ремонтирана е и една от административните стаи в читалището. Стойността на изпълнените ремонтни работи е 15 735 лв.

Ремонтът на покрива на сградата на РБ „Христо Смирненски“ и Исторически музей Хасково също е завършен. Той включва демонтаж на съществуващата хидроизолация, улуци, водосточни тръби и казанчета. Направена е нова циментова замазка за наклон по покрива. Положена е нова покривна двупластова хидроизолация. Направена е обшивка по бордовете с поцинкована ламарина, изпълнени са надулучна пола, улуци, водосточни тръби и казанчета от поцинкована ламарина. Общата стойност на изпълнените ремонтни работи е 44 172 лв.

18 общински обекта са ремонтирани през тази година със средства от бюджета на община Хасково. Обновени са сгради на читалища, детски градини, училища, кметства по селата, зала за танци, за спорт, клуб на военноинвалидите и др. Дейностите обхванаха обекти в Хасково и в селата Конуш, Динево, Брягово, Козлец, Въгларово, Войводово. Общата стойност на ремонтните работи е 440 хиляди лева.

Върни се в началото на страницата