Започна строителството на "Ритейл парк Хасково"

На 21-ви април стартира изграждането на търговски комплекс „Ритейл парк Хасково“. Комплексът е ситуиран в централната част на града, в близост до кръстовището на бул. „Г.С. Раковски“ и ул. ‚Дунав“. Първа копка направиха кметът на община Хасково Станислав Дечев и Стоян Колев, изпълнителен директор на дружеството инвеститор в проекта – „Тринити кепитъл“ АД.  Събитието събра официални лица от общинската  администрация, представители на търговските вериги, които ще оперират в търговския парк, партньори в проекта, църковни лица и гости от цяла България. Начинанието беше благословено с тържествен водосвет.

Инвеститор в проекта е „Тринити кепитъл“ АД, водеща компания в изграждане и управление на търговски центрове в България, собственик на най – големия ритейл парк в страната – „Джъмбо плаза“. Проектантът е арх. Антон Щерев с архитектурното си бюро Арт Вижън-2015, главен изпълнител на обекта е „Чахов“ ООД, а с отдаването под наем на търговските площи са ангажирани международните консултанти от „Колиърс“.

„Ритейл парк Хасково“ е един от най-очакваните търговски обекти в града и района и се очаква да отвори врати до началото на 2023 г.  Търговският парк от ново поколение  ще покрива население от над 110 хиляди души и се утвърждава като дестинация за пазаруване с регионално значение. В над 12 магазина и търговски обекти ще се помещават наложени български и международни търговски вериги с известни брандове, които за пръв път стъпват в града- полските модна вериги за дрехи и аксесоари “Sinsay” и “Crop“, магазин за обувки „ССС“, ”Sport Depot”, представители на две от най – големите вериги модни дискаунтъри в Европа – “KiK”, „Pepco,” както и аптеки ”Subra” и „Joy Optics”. Ще бъдат представени на едно място различни категории стоки и услуги – мода, обувки и аксесоари, спортни стоки, здраве и красота, спортна зала, застрахователни и разплащателни услуги, оптика, аптека и други. Ще бъде оформена и зона за „бързо хранене“. В комбинация със съседните търговски обекти, които предстои да бъдат изградени през тази и следващата година, Ритейл паркът формира обособена търговска зона с търговска площ над 14 500 кв.м. и 450 паркоместа, Общата отдаваема площ на „Ритейл Парк Хасково“ самостоятелно възлиза на около 6500 кв.м. 

Инвестицията в „Ритейл парк Хасково“ ще надхвърли 5 млн. евро, а за цялата търговска зона ще бъде над 15 милиона евро. След реализиране на инвестиционните намерения, се очаква да бъдат разкрити над 150 работни места. 

 

Върни се в началото на страницата