Кметът на община Хасково Станислав Дечев: Адмирирам усилията на държавата да развива професионалното образование

Кметът на община Хасково Станислав Дечев бе гост на церемонията по откриване на обновени работилници по дървообработване и строителство в професионалната гимназия „Цар Иван Асен II“. Освен залите за професионална подготовка, днес бяха представени и два нови кабинета- по технология на строителството и по геодезия.

Работилниците и кабинетите са обновени по Националната програма „Модернизация на професионалното образование“. Стойността на проекта е 72 хиляди лева. Част от тези средства са осигурени от фирмата-партньор „Аква 3“ ООД. Директорът на гимназията Маргарита Топалова благодари на управителя ѝ Михаил Райчев за коректното партньорство през годините и конкретно за изпълнението на този проект.

Кметът на община Хасково Станислав Дечев поздрави ПГДС „Цар Иван Асен II“ за поредния проект, който подпомага професионалното образование на учениците. Градоначалникът заяви, че адмирира усилията на държавата да развива професионалното обучение на младите хора и поздрави местния бизнес за това, че инвестира в бъдещите професионални кадри.  

В новите работилници има преса за изпитване на бетон, кофражи и крепежни елементи. За облицовки, настилки, мазилки, шпакловки, зидарии и сухо строителство са закупени пълни комплекти с инструменти и уреди. Кабинетът по технология на строителството е оборудван 3D принтер, софтуер за изчисление на стоманобетонни конструкции по нормативи, както и GPS-системи, нови нивелири, теодолити от най-ново поколение за бъдещите геодезисти.

Върни се в началото на страницата