Сребърен медал за възпитаник на Астрономическата обсерватория при ОП „Младежки център“ – Хасково

От 6 до 8 май в Бургас се проведе юбилейната 25 Национална олимпиада по астрономия. В нея участваха 97 ученици от цялата страна, разделени в три възрастови групи. Дългогодишните възпитаници  на Астрономическа обсерватория при ОП „Младежки център“ – Хасково  Мартин Недев и Иван Гогов са ученици в 8 клас на ПМГ „Акад. Боян Петканчин“, Хасково.

Те, заедно със Стела Бинева, деветокласничка от същото училище, се подготвят в групата по астрономия на ПМГ по Националната програма „Ученически олимпиади и състезания“, модул „Осигуряване на обучение на талантливи ученици за участие в ученическите олимпиади“ към Природо-математическата гимназия. Стела и още двама ученици, участващи в Националния кръг на олимпиадата (Теодор Иванов и Георги Василев) са от Димитровград и посещават Народна астрономическа обсерватория „Джордано Бруно“.

Представянето на участниците в това много тежко и престижно състезание е много добро. Най-големият успех е за Мартин Недев, който се класира на второ място от 46 участници във възрастова група 7-8 клас и завоюва сребърен медал. Сега му предстои да се пребори и за участие в Международната олимпиада по астрономия, която ще се проведе през есента в Италия.

Върни се в началото на страницата