Хор „Орфей” с наградата „Музикален проект на годината”

Детски хор „Орфей” при Младежки център – Хасково е носител на наградата „Музикален проект на годината” в надпреварата „Музикант на годината”,  като част от създателите на Детският хор на България. Наградата бе връчена в студио 1 на БНР и се присъжда след номинации в класацията, организирана от предаването „Allegro vivace” на програма „Хоризонт”. През миналата година хор „Орфей” се включи в концерт в зала 1 на НДК по проект „Детският хор на България” на Български хоров съюз. Там, заедно с още 10 детски състава от Шумен, Бургас, Пловдив,  Русе, Свиленград и София децата изпълниха песни от български композитори в съпровод на Младежка филхармония „София” под диригентството на Славил Димитров. Още тогава всички хорове получиха Сертификат „Основател”, а снощи бе връчен и плакета „Музикален проект на годината”.

Това е втората награда на орфейци в рамките на седмицата. Преди дни те получиха и наградата от участието си в Международен фестивал „Млади таланти”, организиран от МОН и НДД – София. Така всички певци отново ще могат да почиват на безплатен 10 дневен творчески лагер на море.

В петък възпитаниците на Елена Цветкова заминават за участието си във второто издание на Детският хор на България и в момента тече трескава подготовка.

 

 

Върни се в началото на страницата