Многобройни фенове на ретро автомобилите се събраха днес

на централния площад „Свобода” в Хасково. Тази година в станалия вече традиционен парад заявиха участие 40 собственици на стари коли от цялата страна. Всеки от тях получи от Община Хасково специално изработена монета със символите на Хасково - Богородица и камбанарията, новият каталог на Хасково и тениска.
Раздадени бяха награди на класиралите се на първите три места, както и приз за любимец на публиката и купата на Кмета на Хасково за най-изрядно реставриран и поддържан автомобил.
Днес се състоя и 30-то издание на традиционния маратон “Ванко Дяков”. В него се включиха 33 участници, най-добрите от които пробягаха разстоянието от Димитровград до Хасково за по-малко от час. Пръв финишира Лъчезар Николов от Пловдив. Подгласник му стана неговият съгражданин Гено Увердов. Трето и четвърто място си поделиха бегачите от Хасково Есмерал Алейдин и Величко Димитров. Призът във възрастовата група над 70 години грабна Димо Маринов – бивш директор на общинската данъчна служба в Хасково. Наградите бяха връчени от Кмета на Община Хасково Георги Иванов.
Проявите от празничната програма продължават в 18.00ч. в театъра с литературно-хумористичния конкурс „Хасковски Каунь”. По-късно от 19.00ч. на централния площад ще се състоят концертите на Представителен фолклорен хор с. Крепост и Фолклорен танцов ансамбъл „Хасково”. В зала „Дружба” от 20.00 часа ще започне концертът на Вокално-инструментален състав „Folk Five +”. След тях от 21.00ч. ще пеят Преслава и Борис Дали.

 

Върни се в началото на страницата