За празниците на Хасково в града пристигнаха делегации от побратимените

с Хасково градове – Шатура, Русия и Шатийон-сюр-индр, Франция. Кметът на Община Хасково Георги Иванов се срещна с гостите и прие техните благопожелания към Хасково и неговите жители за Празника на града.
По-късно Георги Иванов откри скулптурата „Хасковки Каунь”, като преди това бе удостоен от Ъкъдемия "Каунь" с почетното звание „Доктор хонорис Каунь кауза”. Градоначалникът получи и картина на художника Борислав Данев, а авторът на скулптурата Господин Тенев - Гуспата заслужи плакет. Георги Иванов заяви, че скулптурата е направена за радост на хасковлии и гостите на града, посветена е на живия хасковски дух, чувство за хумор и самоирония. Произведението е от месингова ламарина и тежи 180 кг.
По-късно Кметът на Хасково откри изложба на холандския фотограф Ханс Кемп с колоритни фотографии от Виетнам и Камбоджа. Ханс Кемп работи вече повече от 27 в Азия, издал е шест книги, има много изложби и  награди. Негови творби са публикувани в редица международни вестници и списания.
Днес се състоя и Церемонията за удостояване със званието „Почетен гражданин на Хасково”. Новите Почетни граждани на Хасково са:
- ген. Владимир Янев: служил 39 години в системата на МВР, единственият изминал пътя от милиционер до генерал, удостоен за активна обществено-политическа дейност
- Костадин Карамитрев: Почетен председател на Съюза на тракийските дружества в България, удостоен посмъртно за  значима дейност в полза на обществото
- проф. д-р Асен Златаров: Известен учен, общественик и белетрист, основоположник на биохимията в България, удостоен посмъртно за големи научни постижения и активна обществена дейност
Подробна информация за жизнения път и достиженията на всички Почетни граждани на Хасково от 2001 година досега представя едноименната изложба, разположена на ул. Отец Паисий. Успоредно с нея посетителите могат да се запознаят и с уникалните български открития, променили света.
В рамките на програмата за Деня на град Хасково, „Улицатa на занаятите“ посреща своите гости на площад „Атлантически”. Базарът представя уменията на най-известните майстори-занаятчии от цяла България. 24 шатри приютяват уникални произведения на грънчарството, дърворезбата, гравюрата, ювелирното изкуство, пластиката с вълна, топеното стъкло, металопластиката, ножарството, иконописта, кованата мед и др.
Междувременно продължава да привлича огромен интерес сред малки и големи другата нова атракция в Хасково – разположените в зелената площ под Часовниковата кула две крави и един бик в естествен размер и окраски. Спокойно „пасящите” и „разхождащи се” животни провокират усмивки и добро настроение сред  многобройните минувачи.Върни се в началото на страницата